Uddannelse

Flere årtiers krig har frarøvet millioner af afghanske børn retten til skolegang.

Ifølge Verdensbanken (2019) kan to ud af tre afghanere ikke læse og skrive. Det vil vi i Afghan Daanish Foundation gøre op med.

Najiba Akbari i en pigeskole i Kabul, Juli 2019

Vi samarbejder tæt med de lokale uddannelsesaktivister i Afghanistan for at genopbygge flere årtiers krigsramte og ødelagte uddannelsessystem. Vi mener, at alle børn har ret til kvalitetsuddannelse.

Vi kan gøre lidt selv, men sammen kan vi mindske analfabetismen blandt den nye generation af afghanere, og støtte de over 3,7 millioner af børn, hvis uddannelse stadig er en fjern drøm.

UNICEF anslår, at hele 3,7 millioner børn er uden for skolen i Afghanistan – hvoraf 60% af dem er piger.

Da Najiba i sommeren 2019 for første gang rejste til Afghanistan med over 100 børnebøger i rygsækken, mødte hun utallige børn, der hverken gik i skole eller havde set en børnebog med illustrationer før.

Hun besøgte taleban-styrede områder i de sydøstlige regioner, hvor pigerne stadig ikke går i skole, og hvor børn lever under barske og uværdige forhold. Selvom der kom en fremgang i uddannelsesområdet siden Taleban-styret, så oplever afghanske børn i provinserne stadig deres skoler blive brændt ned af taleban.

Mange piger bliver stadig hjemme, fordi de frygter at få sprøjtet syre i ansigtet.

 

CVR-nr.: 40965637

www.daanishfoundation.com